Pepův veganský guláš
Napsal: 17 říj 2024 01:11
Seznam ingrediencí:
Sojové nudličky, olej, cibule (větší), pálivá paprika, sladká paprika (může být i uzená), česnek, bujón v kostkách nebo prostě bujón, rajský protlak nebo kečup (nepovinný), červené víno (Medvědí krev se osvědčila a je vegan), hladká mouka (na zahuštění není nutné, nebo lze zahustit jinak).
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno, a dáme na rozpálený olej aby nám zhnědla (je dobré jí posolit, zhnědne rychleji a víc rovnoměrně).
Když je cibule dostatečně hnědá přidáme předem připravené sojové nudličky, papriku sladkou (víc) a trošku pálivé, česnek a bujón.
Trochu zamícháme aby se paprika rozvoněla a zalejeme vínem tak aby bylo všechno hezky pod hladinou. Nachystáme si vodu a přidáme úměrně množství vody další bujóny. (je to většinou 1 kostka na půl litru vody, dávám jednu celkem navíc takže na 2 litry dám 5 kostek.
Počkáme až se vypaří alkohol (zjistíme po čuchu) a nalejeme vodu (pokud nás vypařující se koňak neožral .
Vaříme a vaříme až se nám cibule dostatečně rozvaří. Během toho, můžeme dát protlak nebo kečup.
A zahustíme.
Dáme si s chlebem, rohlíkem, rýží, knedlíkem nebo bramborem. Kolínka jsou taky v pohodě.
Sojové nudličky, olej, cibule (větší), pálivá paprika, sladká paprika (může být i uzená), česnek, bujón v kostkách nebo prostě bujón, rajský protlak nebo kečup (nepovinný), červené víno (Medvědí krev se osvědčila a je vegan), hladká mouka (na zahuštění není nutné, nebo lze zahustit jinak).
Postup:
Cibuli nakrájíme na jemno, a dáme na rozpálený olej aby nám zhnědla (je dobré jí posolit, zhnědne rychleji a víc rovnoměrně).
Když je cibule dostatečně hnědá přidáme předem připravené sojové nudličky, papriku sladkou (víc) a trošku pálivé, česnek a bujón.
Trochu zamícháme aby se paprika rozvoněla a zalejeme vínem tak aby bylo všechno hezky pod hladinou. Nachystáme si vodu a přidáme úměrně množství vody další bujóny. (je to většinou 1 kostka na půl litru vody, dávám jednu celkem navíc takže na 2 litry dám 5 kostek.
Počkáme až se vypaří alkohol (zjistíme po čuchu) a nalejeme vodu (pokud nás vypařující se koňak neožral .
Vaříme a vaříme až se nám cibule dostatečně rozvaří. Během toho, můžeme dát protlak nebo kečup.
A zahustíme.
Dáme si s chlebem, rohlíkem, rýží, knedlíkem nebo bramborem. Kolínka jsou taky v pohodě.